Groen is vragende partij voor autodelen

13 Juli 2018

Groen is vragende partij voor autodelen

Fietsdelen gebeurt al in Waregem. Je vindt de Blue-bikes op de parking van de Expohal en aan het station. Nu moet Waregem ook de stap naar autodelen zetten. Gemeenteraadslid Inge Vandevelde en collega Anja De Kimpe pleiten voor deze in de grote steden ingeburgerde manier van vervoer.

Anja De Kimpe getuigt: Ik ben lid van Cambio en heb zelf al een tijdje geen auto meer. Sinds ik ben overgeschakeld op autodelen heb ik eigenlijk de ideale formule ontdekt. Het is hoe dan ook goedkoper dan met je eigen auto rijden. Ik werk in het Brusselse. De rekening aan het eind van het jaar valt gevoelig lager uit als je gaat autodelen.

Inge Vandevelde gaat volledig akkoord: Ik weet dat de stad enkele jaren geleden al eens probeerde om autodelen op poten te zetten. Er kwam maar reactie van een handvol Waregemnaren en toen werd het initiatief afgeblazen. Welnu, de stad moet daarin actiever optreden en stevige promotie voeren. En zelf ook willen investeren. Je kan bijvoorbeeld bewoners belonen die overschakelen op het systeem.

Een deel van de parking van Waregem Expo lijkt ons een uitstekende plek om deelauto’s te stallen.