Programma


ZUURSTOF VOOR WAREGEM

 

Beste Waregemnaar

Samen houden we van Waregem. Het is hier goed! 

Maar Groen maakt zich ook zorgen. De snel veranderende wereld brengt de klassieke grandeur van Waregem in gevaar. Appartementsblokken schieten als paddenstoelen uit de grond. Onze winkelstraten dreigen te verloederen en hebben het moeilijk om op te boksen tegen de baanwinkels en de oprukkende online verkoop. Het stijgende bevolkingsaantal zorgt voor een steeds moeilijker te ontwarren mobiliteitsknoop en een grotere diversiteit.

Wij geloven dat er op het bestuursniveau van een stad heel wat mogelijk is om deze uitdagingen aan te pakken door duidelijke beleidskeuzes te maken, gebaseerd op een lange termijnvisie.

  • We begrijpen dat we hoger moeten bouwen omdat we met steeds meer zijn, maar dat mogen we niet doen zonder ook te investeren in aantrekkelijke publieke ruimte.

  • Als we mobiel willen blijven, zullen we duidelijke afspraken moeten maken welke voertuigen we waar voorrang geven. Want wie durft zijn kinderen nog alleen op pad sturen?

  • De beste resultaten halen we als we de inwoners van Waregem laten meedenken.

Graag willen wij u ons ambitieus programma voorstellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Groen schreef dit samen met progressieve burgers, ook gebaseerd op gesprekken met handelaars en bedrijven. We kiezen voor een stad op mensenmaat waar het goed leven is, voor onze kinderen en kleinkinderen, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Dit veronderstelt een andere aanpak voor Waregem en zijn deelgemeentes. Samen met jullie willen we hier werk van maken.

#zuurstofvoordestad #hetkananders #groenmaaktgelukkig #lovewaregem

Download het volledige programma