G-Basket Desselgem wint onze Groene Pluim

02 Februari 2020

G-Basket Desselgem wint onze Groene Pluim

Voor de derde keer reikten we op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie de Groene Pluim uit. Die pluim gaat naar een persoon, vereniging of bedrijf dat zich op sociaal, ecologisch of cultureel vlak verdienstelijk maakte.

Er waren voor deze editie zes prachtige kandidaten: Atelier Offline, bakker Tijs Van Canneyt, Boss Paints, G-basket Desselgem, Oxfam Wereldwinkel Waregem en Project Biest.

Van 1 december tot 1 januari kon iedereen stemmen. Van de 960 stemmers koos 38 procent voor de G-basketploeg uit Desselgem. Zot van contentement waren ze! "Deze jonge vereniging is dit jaar aan haar derde seizoen bezig", vertelt Frank Termote, de grote bezieler. "Die G staat voor gepast sporten en in dit geval dus G-epast basket voor personen met een verstandelijke beperking. Wat begon met drie spelers, is intussen uitgegroeid tot een volwaardige ploeg van twaalf sporters. Wie komt voor plezierbeleving is welkom, maar ook wie echte basketskills wil aanleren, vindt zijn plaats. Mijn dochters Jolien en Sofie zijn trainers van de ploeg. Wie erbij is, zal het wel weten: G-sport staat voor Goesting, Gedreven, Geweldig, Geestig."

We wensen alle spelers en begeleiders nog veel geweldig geestige momenten!