8 nieuwe gezichten op onze verkiezingslijst

29 Januari 2024

8 nieuwe gezichten op onze verkiezingslijst

Op de nieuwjaarsreceptie van Groen Waregem maakten we 22 kandidaten bekend voor de lokale verkiezingen van oktober. Het is de ambitie om positief campagne te voeren, met uitdrukkelijk veel goesting om te besturen. Vernieuwing in het bestuur en een frisse wind, daar gaan we voor.

Op zondag 28 januari vond onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Een honderdtal sympathisanten klonken in de foyer van de Schakelbox op het nieuwe jaar. Tijdens het feestelijk getik werd ook vooruitgeblikt naar de verkiezingen van 13 oktober 2024.

In december werd al bekendgemaakt dat de vertrouwde gezichten opnieuw opkomen: voorzitter en gemeenteraadslid Simon Wemel trekt de lijst, ook Marij Vanlauwe, Inge Vandevelde en Hilde Malfait - de drie verkozenen van de vorige verkiezingen - werden toen al als namen prijsgegeven.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte Matti Vandemaele, federaal lijsttrekker, meer kandidaten bekend. Het is een knappe combinatie van nieuwe gezichten met vertrouwde namen zoals Dries Demuytere, Johannes Heremans, Sonja Blauwblomme, Sophie Cocheteux, Nancy Dewaele, Tom Ruysschaert, Leen Vanlancker, Brent Verbeke, Bianka Kühne en Gunther Heremans. “Ervaren en gekende Groen-supporters die ook in 2018 de lijst steunden,” zegt Simon Wemel.

Nieuwe namen zijn Jan Cappelle (47), Vicky Van Den Heede (51) en Mien Desmet (44) uit het centrum, studente Lina Herman (20), Laura Malfait (22) uit Beveren-Leie, Desselgemnaars Eefje Deweer (43) en Joost Coorevits (59), en Petrouchka Rogge (56) uit Sint-Eloois-Vijve. “Een goede mix qua leeftijd, woonplek en werkcontext en allemaal met een frisse blik op de Waregemse politiek en goede ideeën, die in ons programma werden opgenomen”, aldus Simon.

Het is ook een bewuste keuze om apart met een eigen Groen-lijst op te komen en geen bredere stadslijst te vormen. “We zijn van mening dat Waregem een groene toets kan gebruiken,” zegt Marij Vanlauwe. “Met onze eigen lijst en een sterk programma hopen we dan ook die Waregemnaars aan te spreken die vernieuwing zoeken. Door een combinatie van leeftijden, de verschillende wijken in Waregem, ervaring en nieuw bloed, hebben we een mooie mix op onze lijst staan die tegelijk ons programma volledig ondersteunt. We hebben nu 22 kandidaten en zijn vastberaden om daar nog 11 sterke profielen aan toe te voegen, tot een volledige lijst.  Ja, we zijn ambitieus.”

Naast alle verkiezingsnieuws werd ook de Groene Pluim uitgereikt. Dit is een beloning voor een Waregemse organisatie die de voorbije jaren op een sociale, ecologische en/of culturele manier heeft bijgedragen aan het versterken van de Waregemse samenleving. Dit jaar ging de award naar Amba- Amba, het opleidings-, probeer- en groeicentrum in Desselgem. De zorg- en beleefboerderij De Stege werd zeer verdienstelijk tweede.